Praatpalen 50jaar e17

Parlevinkende Praatpalen - Rondreis

Vijftig jaar geleden werd de E3/E17 opengesteld voor het verkeer. De snelweg sloeg een wonde in het landschap en tegelijkertijd verbond ze regio’s met elkaar. In elk geval: een snelweg is een lange magneet waaraan veel verhalen blijven kleven. En die verhalen, die willen we verzamelen! 

Heeft u een mooi, ontroerend, grappig, onwaarschijnlijk of absurd verhaal waarin een snelweg de rode draad vormt? Kom dan binnenkort een praatje slaan met onze reizende praatpaal!  

Ach, de praatpalen, u kent ze nog wel. De oranje wachters op de pechstrook, onze redders in nood. In 2017 werden ze bedankt voor hun diensten en op straat gezet. Of beter: van straat gehaald. Maar de laatste der mohikanen doolt nog steeds rond. Hij reist langs verschillende steden in Zuid-West-Vlaanderen. Misschien staat hij binnenkort wel in jouw buurt! (Wist u trouwens dat ‘parlevinken’ zowel rondtrekken als praten betekent?) 

Afbeelding
Praatpaalplanning
Praatpalen 50jaar e17

De verhalen hoeven trouwens niet per se over de E17 te gaan, maar mogen ook gelinkt zijn aan een andere snelweg of aan, meer algemeen, onderweg zijn. Misschien vond u de liefde van uw leven bij een tankstation? Misschien kreeg u een geniaal inzicht in de file? Misschien herinnert u zich nog de tijd van vóór de E3 en heeft de aanleg ervan uw leven veranderd, ten goede of ten kwade? Misschien had u ooit een bijzonder gesprek aan een praatpaal? Wij horen het graag!