TVH E17-café

E17-café komt naar Waregem!

E17-CAFÉ IN TVH - EXCLUSIEVE PREMIÈRE!

50 jaar geleden reden voor het eerst wagens op de E17, van Rekkem tot Antwerpen. De snelweg heeft letterlijk en figuurlijk een streep door het landschap getrokken. Vanaf het najaar 2023 slaan Zuidwest, Cultuurregio Leie Schelde en Erfgoed Viersprong de handen in elkaar voor een regio-overschrijdend project rond 50 jaar E17. Het onderzoek is o.a. vertaald in een magazine, een Rijdend Museum en de podcast ‘Alle E17 goed!’. Op deze editie van het E17-café gaat de podcast in première en wordt deze live voorgesteld door makers Lucas Derycke en Ellis Meeusen. Ook krijgen jullie als eerste het Rijdend Museum te zien. Tenslotte krijgen alle bezoekers aan het E17-café het magazine ‘50 jaar E17’ gratis mee naar huis!

Op 28 september is het E17-café te gast in TVH Waregem. Wie de E17 zegt, zegt natuurlijk ook de vele bedrijven die langs de snelweg tot bloei zijn gekomen. De aanleg van de snelweg zorgde voor meer ruimte, toegankelijkheid en vooral zichtbaarheid voor bedrijven. Nog altijd is een plekje in de buurt van de E17 zeer gegeerd voor veel ondernemers. De snelweg als motor van economische groei voor de streek, al bracht de E17 natuurlijk niet alleen maar optimisme en positiviteit.

Interesse in dit grens-overschrijdend project en het verhaal van de E17? Iedereen is welkom. We vragen je wel vooraf even in te schrijven.

Programma:

  • 17u30 – Ontvangst met een hapje en drankje
  • 18u – Openingswoord met première podcast en live optreden met Lucas Derycke, Ellis Meeusen en gasten.
  • 18u15 - Voorstellen project 50 jaar E17
  • 18u45 - Pauze
  • 19u - Voorstellen project 50 jaar E17
  • 20u - Muzikale afsluiter

Praktisch: donderdag 28 september 2023, Glazen zaal TVH, Brabantstraat 8, Parking 3, 8790 Waregem

INSCHRIJVEN (volzet -> wachtlijst)

Inschrijven is verplicht en kan tot en met 22 september. Het E17-café is volzet.  Klik hier om je in te schrijven op de wachtlijst.

Het Rijdend Museum en de podcast zijn een samenwerking van Erfgoed Zuidwest, Cultuurregio Leie Schelde en Erfgoed Viersprong. Dit is de laatste editie van het E17-café in de regio van Zuidwest. Maar niet getreurd! Het E17-café wordt verdergezet in de regio’s van Cultuurregio Leie Schelde en Erfgoed Viersprong. 

Organisator
Zuidwest
Datum
Volledig adres

Brabantstraat 8
Parking 3
8790 Waregem
België